Depressie

Een interessant artikel van psychiater Caroline Sonnenberg is te lezen via bijgaande link.

https://www.gezondheidsnet.nl/depressie/drie-verschillen-tussen-mannen-en-vrouwen-met-een-depressie?mt=2727d1e6984c6754e3889d482a8bee1b0dd0eb067b36d46b4bb4f59ad6d4f26c

Als toevoeging en vanuit mijn praktijkervaring:
weet je dat een depressie vaak een hormonale oorzaak heeft? Of ontstaat door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen?
Hoe kan je lijf, je brein, goed en naar behoefte functioneren als er allerlei tekorten zijn en disbalans in hormonen is?

Ik krijg regelmatig mensen in de praktijk die hele trajecten in psychologische begeleiding hebben doorlopen. Natuurlijk helpt het mensen maar er is ook een groep die heel vermoeid blijft, niet goed slaapt, stemmingswisselingen houdt en van hieruit allerlei problemen kan hebben in relationele sfeer en/of op het werk.
Weet dan dat je op een natuurlijke manier dit aan kunt pakken. En met snel resultaat!

In de praktijk kijk ik samen met je naar je voeding, je leefstijl en we starten na het intakegesprek de behandeling direct op.
Wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op via mail of telefoon. Ik help je graag!

Relatie darmen en hersenen

Mooie uitleg in dit programma over de relatie hersenen en darmen. Zoals ik al jaren werk en uitleg aan mijn mensen ‘de darmen worden ook wel de kleine hersenen genoemd.’ En hoe belangrijk dus in de geneeskunde!
Of je het nu hebt over Parkinson, autisme, stemmingsklachten, auto-immuunaandoeningen; darmen zijn een basis om vanuit te bouwen in gezondheid.

Daarnaast vanaf minuut 20: Oorreflexologie ook ontdekt in de reguliere wereld.
Er is een rechtstreekse verbinding van de hersenen met de darmen via de nervus vagus. En waar in het lichaam kun je die belangrijke parasympathische zenuw heel goed en simpel stimuleren? Natuurlijk via de oorschelp. Dit werd ook heel mooi gedemonstreerd in het tv-programma “Dokters van morgen”.

https://www.npo.nl/dokters-van-morgen/07-11-2017/AT_2084799 

Wil je ook een betere gezondheid? Wil je adviezen over hoe dan de conditie van je darmen te verbeteren? Wat precies bij jou past? Neem dan contact op!

Acupunctuur bewijs effect bij klachten

Acupunctuur blijkt een sterk positieve werking te hebben op meerdere klachten.
Al weten veel mensen dit al uit ervaring, er komt steeds meer bewijs door middel van onderzoek.
De Australian Acupuncture and Chinese Medicine Association heeft een onderzoek uitgevoerd naar de werking van acupunctuur. Hiervoor werden de resultaten van wetenschappelijke systematische reviews en meta-analyses van 2013 tot 2017 nader onderzocht en geïnventariseerd. De medische klachten werden in 122 klachten gerubriceerd.

Het bleek dat acupunctuur bij 8 klachten (voorkoming migraine, hoofdpijn, chronische lage rugklachten, allergische verkoudheid, knie arthritis, misselijkheid door chemotherapie, misselijkheid na een operatie, pijn na een operatie) een sterk positief effect te hebben.
Bij 38 andere klachten had acupunctuur een gemiddeld positief effect, bij 71 klachten was er mogelijk effect van acupunctuur maar nog onvoldoende bewezen, voor 5 klachten was er geen effect van acupunctuur.

Wat betreft het kostenaspect bleek acupunctuur bij 10 klachten bewezen kosten effectief te zijn. Dat wil zeggen dat door acupunctuur de klachten sneller en goedkoper behandeld konden worden, zodat er minder kosten werden gemaakt.
De conclusie is dat bij het overgrote deel van de gerubriceerde klachten (117 van 122 klachten) acupunctuur effect heeft op verschillende niveaus. Ook werkt acupunctuur kosten besparend bij in ieder geval 10 klachten.
Bron: McDonald, J. & Janz, S. (2017). The Acupuncture Evidence Project. A Comparative Literature Review was funded by the Australian Acupuncture and Chinese Medicine Association Ltd (AACMA).

https://www.acupuncture.org.au/wp-content/uploads/2017/04/The-Acupuncture-Evidence-Project_Mcdonald-and-Janz_-Revised-Edition_21-Feb_For-publication.pdf

 

Problemen en oplossingen

In de praktijk werk ik samen met je, vanuit het niveau van jouw hulpvraag met jouw systeem. Dat kan een andere ervaring zijn dan dat je tot nu gewend bent, mocht je al eerder coachingsessies hebben gedaan. Het gaat niet zozeer om de inhoud, dit is eerder een symptoom.
We kijken met elkaar naar de oorzaak en het ontstaan van jouw probleem of klacht.

Misschien ervaar je dat bepaalde thema’s of patronen zich steeds in jouw leven blijven herhalen ondanks dat je misschien al veel hebt gewerkt aan jezelf.
De kans is groot dat ‘het werk’ dat je gedaan hebt wel impact heeft gehad, maar je hebt dan waarschijnlijk nog niet ‘de kern’ of ‘de essentie’ van jouw probleem aangepakt.
De kern of essentie kan namelijk op een ander niveau zitten dan waar je tot nu toe op hebt kunnen werken.

Om patronen en thema’s effectief op te lossen, is het nodig om bij de oorspronkelijke oorzaak te komen en deze daar om te zetten.
Van hieruit ontdek je de bewuste focus op wat je echt wilt ervaren in jouw leven.
Ben je hier nieuwsgierig naar, wil je nu echt verbetering van en in jouw leven? Neem dan contact op en we gaan samen aan de slag!

Acupunctuur en chronische vermoeidheid

Het chronische-vermoeidheidssyndroom komt veel voor en kan door artsen nauwelijks behandeld worden.

Volgens wetenschappelijk onderzoek presteert acupunctuur 22 % beter dan Chinese kruidengeneeskunde, 51 % beter dan westerse geneesunde en bijna 600 % beter dan nep-acupunctuur. https://www.voedingsgeneeskunde.nl/node/3027

Gelukkig wordt er in de praktijk gebruik gemaakt van echte acupunctuur 😉
En zeker in combinatie met homeopathie, hormonale analyse en orthomoleculaire geneeskunde worden prachtige resultaten bereikt en krijgen mensen weer energie en (levens)zin!

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact op.

 

Voetreflexmassage

Een mooi filmpje dat voetreflexmassage verduidelijkt.

Japanese feet massage to get rid of pain

They seem to know how to deal with anything in Japan!goo.gl/CzOLnk

Geplaatst door Smart is the New Sexy op woensdag 17 mei 2017

Ook een voetreflexmassage ervaren? Neem gerust contact op.

Overgangsklachten

Veel vrouwen accepteren overgangsklachten als iets wat bij het vrouw-zijn hoort.
Maar die opvliegers, overmatige transpiratie, stemmingswisselingen en slaapstoornissen kunnen behoorlijk ontwrichtend werken, zeker als het werk en de zorg voor het gezin en/of bejaarde ouders gewoon doorgaan.

Hoe dus de overgang te bezien? Als iets dat je maar moet ondergaan? Of als een proces dat je in banen kunt leiden?

Gelukkig biedt de complementaire visie heel veel uitkomsten.
Je kunt met acupunctuur, homeopathie, voeding, supplementen en mogelijk andere adviezen over lifestyle, heel veel aanpakken en klachten verminderen/stoppen.


Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust contact op!

A day at ‘the office’

A dag at ‘the office’…:

Een ontspannen, klachtvrije client na een massage in combinatie met acupunctuur, een kind dat wonderbaarlijk ontspannen en blij is op 1 homeopathische korrel,
een coachwandeling in de natuur met mooie inzichten, een afrondingsconsult met een tevreden moeder en kind, en een vrouw die haar kind na mij gaat noemen na lange tijd ongewenste kinderloosheid ‘Ook als het een jongen is!’.

Hoe gevarieerd, hoe blij, hoe wonderlijk, hoe bijzonder dat ik zo dichtbij mensen mag komen en er voor ze zijn met alle mogelijkheden!

Zwitserland complementaire geneeskunde in basisverzekering

Alternatieve geneeswijzen worden met ingang van 1 augustus door de Zwitserse basisverzekering vergoed. Dit is het gevolg van een volksreferendum van acht jaar geleden.

De Zwitserse federale regering heeft dat bekendgemaakt. Het gaat om een aanvulling op de Zwitserse zorgverzekeringswet, waardoor nu ook complementaire geneeswijzen als antroposofische geneeskunde, klassieke homeopathie, Chinese geneeswijze en andere alternatieve geneeswijzen onder de basisverzekering vallen. Voorwaarde is dat de behandeling wordt uitgevoerd of voorgeschreven door een reguliere arts die een aanvullende opleiding heeft.

Het voorstel was 17 mei 2009 al in de volksraadpleging aangenomen met 67 procent van de stemmen. De afgelopen jaren liep de invoering vertraging op als gevolg van controverse over de precieze financiering ervan. Ook waarschuwden Zwitserse artsen en decanen in een manifest voor de gevolgen.

 

http://www.vereniginghomeopathie.nl/nieuws/zwitserse-complementaire-geneeskunde-officieel-in-basisverzekering