Cliënt-ervaring

Vanuit de ervaring dat mensen, die de site bekijken, zich soms afvragen: “zou dit ook iets voor mij zijn?” of “kan ik met mijn klacht ook terecht bij Vitalis Natuurgeneeswijzen?” staan hieronder enkele praktijkvoorbeelden.

Daarnaast mag je met je vraag natuurlijk altijd contact opnemen!

Met veel dank aan de cliënten die hun ervaringen wilden delen!
Je kunt ze hieronder lezen door op een linkje te klikken.

Kinderen

Moeder: “Mijn zoon was vaak ziek, had last van verkoudheden en terugkerende longontstekingen. De artsen konden mij niet aangeven wat er aan de hand was en bij zo’n jonge leeftijd kunnen/mogen ze ook niet veel vaststellen. Ik wilde weten of mijn kind misschien ergens allergisch voor is. Ik ben, via internet, bij Vitalis Natuurgeneeswijzen terecht gekomen omdat ik op zoek ging naar andere mogelijkheden om antwoorden te krijgen op mijn vragen.

Na het zien van de site en het horen van veel andere mensen met positieve ervaringen met homeopathie, heb ik een afspraak gemaakt. Ik vind het prettig dat er naar het totale pakket wordt gekeken om erachter te komen wat er aan de hand is. Zo ben ik erachter gekomen dat mijn zoon in de tijd dat hij zich niet zo lekker voelt “passief” is. Dit is voor mij nu een teken dat hij lichamelijk ergens last van heeft en kan ik rekening mee houden. Daarnaast reageerde mijn zoon na de intake, binnen 2 weken op een homeopatisch middel en orthomoleculaire geneeskunde, met energie en vrolijkheid.

Hij werd actiever en ook maakte hij een groeispurt door: na maanden van kwijlen, braken tanden door: hij ging kruipen en deed pogingen om te gaan staan. Mijn man en ik vonden ook dat hij ineens baby-af was, echt ‘een mannetje’ was geworden.

Voor mij is het belangrijk dat er een luisterend oor is, iemand die je vraag serieus neemt en samen met je naar de mogelijkheden kijkt en het verloop in de gaten houdt. In de praktijk springt voor mij de kennis over wat de lichaam nodig heeft en waarom het lichaam op een bepaalde manier reageert eruit en de kennis over homeopathische middelen. Het is fijn dat er met een andere oog naar “klachten” gekeken kan worden, daar waar sommige mensen niet meer weten wat ze moeten. Naast de medicijnen die mijn zoon nog moet gebruiken, geven homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde mijn zoon de ondersteuning die hij nodig heeft om zich prettig te voelen.”

Moeder: “Ik heb de hulp van Jolanda ingeroepen voor mijn dochter omdat mijn dochter een lief, verlegen, onzeker en gevoelig kind was.
Haar verlegenheid uitte zich zowel in lichamelijke als psychische klachten: volledig blokkeren en verstijven als iemand een simpele vraag stelde als ‘hoe heet je?’.
Ook sliep ze slecht, ze werd ’s nachts huilend wakker, omdat ze naar had gedroomd, driftbuien, boosheid etc. Ze was altijd gespannen als ze onder mensen was.

Ik kende Jolanda al goed, omdat ik zelf bij haar in behandeling was met goed resultaat. Mijn hulpvraag was: hoe kan mijn dochter, puur voor haar zelf, leren omgaan met haar enorme verlegenheid zodat ze geen last ondervindt van alle genoemde klachten.

Zonder hier al te gedetailleerd op in te gaan wil ik wel benoemen dat mijn dochter vanaf de geboorte een moeilijke start heeft gehad. Ze is een aantal weken te vroeg geboren en ook mijn postnatale depressie heeft duidelijk invloed op haar gehad, hoe klein ze ook was.

Jolanda is met mijn dochter aan de slag gegaan. Ze heeft naast (matrix)coaching, inzet van homeopathische middelen, tekentherapie en lichaamswerkoefeningen met haar gedaan. Daarnaast heeft ze mij als ouder ook tips gegeven hoe hiermee om te gaan, mede gezien mijn verleden en de raakvlakken die mijn dochter en ik hebben.

Mijn dochter komt, al naar gelang de behoefte, bij Jolanda. Al is ze nog wat verlegen, met name haar psychische klachten zijn afgenomen. En dat is zowel voor haar als voor ons als ouders een enorme opluchting. Thuis, in haar veilige omgeving, is ze helemaal zichzelf geworden en naar buiten toe komt het ook op gang. Ze is duidelijk een ander kind dan voordat ze bij Jolanda kwam: gelukkiger, vrolijker, geniet van de dingen die ze doet. Daar word je als ouder ook ontzettend gelukkig van!

Mijn dochter vindt Jolanda heel lief en vindt het fijn dat ze zo goed luistert en dat je alles met haar kunt bespreken. Ze is altijd blij als ze bij Jolanda is geweest, dan blaakt ze weer helemaal van zelfvertrouwen en gaat ze graag aan de gang met haar tips en wat ze nog meer heeft geleerd.

Wat ik eraan toe kan voegen is dat Jolanda heel goed met kinderen kan omgaan, mijn complimenten! Namens mijn dochter heel erg bedankt voor al je hulp tot nu toe, Jolanda, en een dikke knuffel.’

Haar moeder: “Mijn dochtertje van 3 jaar had erge last van waterwratjes waar ze zich ook erg voor schaamde. Ik was op zoek naar een oplossing en hoorde via via dat homeopathie eventueel de oplossing zou zijn.
Ik had geen ervaring met homeopathie, maar sta er zeker voor open.

Op internet ging ik op zoek en kwam op de site en in de praktijk van Vitalis terecht. Binnen een paar weken na de start van de behandeling, werden de waterwratjes al stukken minder en is alles verdwenen.

De manier waarop Jolanda kinderen benaderd vind ik erg leuk en knap. Ze stelt vragen op een andere manier, want goed overkomt bij mijn dochter. Ik vond de behandelingen erg rustig en in een vertrouwde omgeving.

Ik vind het ook bijzonder dat Jolanda uit onze verhalen precies het goede middel weet te kiezen, wat dan ook nog aanslaat. Mijn dochter heeft 2 keer een heel klein pilletje gekregen en daarmee zijn haar klachten verdwenen. Een ander voordeel was dat ze een stuk vrijer werd naarmate de waterwratjes verdwenen.”

‘Vanaf de geboorte had onze dochter al een heel gevoelig huidje, waren haar longetjes gevoelig en had zij hele stevige ontlasting. Dit laatste deed haar soms pijn en had zelfs een aambeitje tot gevolg toen zij 4 maanden was.

Na haar 14 maanden inenting was ze veel ziek, verkouden en sliep slecht. Ze had in 2 maanden voor de tweede keer bronchitis en was uit haar doen en hangerig.
Ze kon ook erg strijdlustig zijn en hierdoor leek het alsof ze zichzelf regelmatig in de weg zat.

Omdat ik zelf goede ervaringen had met de ondersteuning en begeleiding van Jolanda vond ik het fijn als zij een keer wilde kijken naar ons dochtertje.
In de hoop dat zij iets kon doen om de weerstand van ons kind te versterken waardoor ze in ieder geval niet meer zo ziek zou worden.

Voor de eerste klachten van de gevoelige huid, longen en ontlasting zijn we begonnen de weerstand van onze dochter te ondersteunen met probioticakuren.
Na 2 weken merkten we al resultaat. Haar huidje werd rustig en haar ontlasting had een normale dikte.
Ook gaf Jolanda haar een homeopathisch middel met als doel onze dochter meer rust te laten vinden bij zichzelf.
We merkten diezelfde nacht al resultaat. Ze sliep veel rustiger en werd de volgende ochtend pas om 7:45 uur wakker. Heel fijn voor haar en voor ons!
Daarnaast had ze inmiddels weer energie en rust. In de loop van twee weken ging ze meer ontdekken en werd ze zichtbaar vrolijker.

Wat mij echt heeft verbaasd is de wijze waarop onze dochter reageerde op de homeopathische middelen.
We zagen echt binnen 24 uur al resultaat, als ze een middel had gekregen. Heel bijzonder!

Grote voordelen zijn dat haar gezondheid en weerstand zijn verbeterd, ze slaapt beter en zit beter in haar vel.
Onze dochter heeft na het innemen van het homeopathisch middel een verandering in haar gemoed laten zien, waardoor zij weer een stap in haar ontwikkeling kon maken.’

Moeder: “Mijn dochter van 7 had al bijna 2 jaar veel last van waterwratjes. Ze zaten op een nare plek en gingen vaak ontsteken. Ze had er dus echt last van.
De huisarts kon er niet veel aan doen en vertelde mij dat ze vanzelf weg zouden gaan maar ik vind 2 jaar vrij lang. Ook op internet werd ik niet veel wijzer.

Van een moeder op school hoorde ik dat haar dochter er ook last van had en dat ze bij Vitalis Natuurgeneeswijzen was geweest met goed resultaat. Ik wist niet dat dit bestond en dat homeopathie ook gebruikt kon worden voor waterwratjes.

Na het consult kregen we een homeopathisch middel mee voor mijn dochter om van binnenuit haar systeem te ondersteunen om uiteindelijk de wratjes kwijt te raken.
De wratjes zijn in de loop van de behandeling verdwenen.

Ook zie ik dat ze, al snel na aanvang van de behandeling, door het middel lekkerder in haar vel is gaan zitten.
Eerst legde ze zichzelf altijd hoge eisen op: “altijd je best moeten doen, de eerste zijn”, alles moeten meemaken want stel dat je wat mist.

Nu lijkt het of ze dit niet meer zo nodig heeft. Ze geniet meer van het moment, straalt meer rust uit en is niet meteen boos als haar iets niet lukt maar probeert het gewoon weer opnieuw zonder dat ze zichzelf de schuld geeft.
Ze is nog steeds hetzelfde meisje maar de scherpe kantjes zijn er vanaf.

Vervolgens ben ik recent ook met haar zusje van 5 jaar, die veel last heeft van eczeem, naar Vitalis Natuurgeneeswijzen gegaan.
Ook voor haar had Jolanda een middel met goed resultaat op het eczeem. Bij haar is het nog niet helemaal weg maar ze ook zij voelt zich lekkerder naar mijn idee.

Ze at altijd matig en had vaak last van buikpijn. Na het eerste pilletje van Jolanda gaf ze letterlijk aan: “mijn buikpijn is weg”. Ook heeft ze nu meer eetlust.
Opvallend is dat ze zich zekerder van zichzelf voelt om dingen uit te proberen en niet meteen te denken “mijn zus kan het toch beter”.

Ik vind het fijn dat Jolanda naar het totale kind kijkt en naar gebeurtenissen die van invloed kunnen zijn op hoe ze zich voelen.
En ook dat ze kijkt hoe kinderen in het leven staan.
Het eczeem is nog niet helemaal weg maar ik heb twee kinderen die lekkerder in hun vel zitten.

Wat het ons, als ouders, heeft opgeleverd is meer gezelligheid in huis.
Ze gaan gemoedelijker met elkaar om en ik kan er heerlijk van genieten als ze lekker samen spelen. Ook vind ik dat ik minder hoef te “mopperen”op ze.
Al met al dus vooral gezelliger.

Daarnaast heb ik een bredere kijk op de geneeskunde gekregen.
Met mijn verpleegkundige achtergrond had ik toch vooral te maken met de medische zienswijze van artsen.
Het heeft mijn kinderen goed geholpen en ik denk ook dat het de westerse wereld vaak ontbreekt verder te kijken dan lichamelijke klachten i.p.v. naar de hele mens zoals het bij Vitalis Natuurgeneeswijzen wel gaat.”

Zijn moeder: “Onze zoon had last van faalangst. m.n. op school, en moeite met concentreren.
Nu gaat het een stuk beter met hem, heeft steeds minder hulp nodig, weet hij hoe hij moet ontspannen en rust te vinden voor zichzelf.
Mede door het gebruik van supplementen heeft hij meer vertrouwen. Alleen dat al is een groot voordeel, hij gelooft weer meer in zichzelf.

Wat er voor ons uitspringt in de praktijk is de rust en het vertrouwen dat Jolanda uitstraalt. Ze is een fijne persoonlijkheid, het voelt gewoon goed en dat is erg belangrijk.

Ook het vertrouwen dat ze onze zoon geeft, en de één op één gesprekken.
Voor een puber is het heel belangrijk dat alles wat hij met Jolanda bespreekt ook echt tussen hen blijft, tenzij hij het zelf wil vertellen.
Ze heeft ons en vooral onze zoon goed geholpen.”

Moeder: “Mijn dochter heeft vanaf haar babytijd longproblemen.
Naast de reguliere zorg had ik het gevoel dat ze op een ander niveau ondersteuning nodig had en heeft.

Jolanda gaf aan dat in ons geval een samenwerking moest zijn tussen regulier en complementair. Ze plaatste zichzelf niet op een voetstuk maar schatte de situatie goed in en zo konden we van beide het beste gebruiken.

Ik heb in Jolanda een betrokken homeopaat gevonden, die ondersteuning biedt vanuit haar vakgebied. Dit was precies wat ik zocht en met name de samenwerking sterkte mij heel erg.

De behandelingen gaven na inname van een homeopathisch middel eerst een beeld van verslechtering, dus zieker, koorts en explosief gedrag om daarna vrij snel weer op te knappen.
Dit beeld herhaalde zich gedurende een aantal jaren,vooral in de wintertijd.
Opvallend was het feit van, voor inname van een middel, een heel koud aanvoelend kind, er na inname opeens een grote hitte naar buiten kwam.
Zonder hele hoge koorts . En daarna herstel.
Naarmate mijn dochters leeftijd toenam en haar weerstand sterker werd, zag ik sneller verbetering.

Jolanda heeft mij ook op een ander manier naar mijn kind leren kijken.
Iets wat ik intuïtief al volgde maar bij de reguliere zorg geen antwoord op kreeg.
Ik leerde ook anders naar mezelf te kijken, naar mijn (onbewuste) invloed.
Het heeft mij een bepaalde rust gegeven omdat ik de situatie, samen met Jolanda, vanuit meerdere invalshoeken kon bezien.
Mijn kind reageerde na gebruik van homeopathische middelen vaak zoals Jolanda van te voren aangaf.
Het gevolg hiervan was voor zowel mijn kind als mijzelf: vertrouwen, rust en groei.”

oeder: ‘Onze dochter van 9 jaar heeft het Downsyndroom. Gelukkig zijn de medische problemen die veel voorkomen bij kinderen met het Syndroom van Down niet aan de orde bij haar. Wel wat kwaaltjes die deze kinderen veel hebben.
Zo is onze dochter eigenlijk altijd verkouden. Het hele jaar door. Alle sprays zijn geprobeerd. De amandelen zijn verwijderd. Maar toch bleef dit een probleem.
Omdat ze nu met 9 jaar er nog niet overheen was, hebben we besloten te kijken naar alternatieven.

Al na de eerste behandeling van Jolanda was er zichtbaar resultaat.
Van ontstekingsverkoudheid werd het een waterige verkoudheid en het loste zelfs op. Dit hield niet direct meteen stand maar er breken nu na drie behandelingen al meer periodes zonder verkoudheid aan dan met. Er zit duidelijke een stijgende lijn in.

Maar het effect is niet alleen op dit gebied waarneembaar!
Zo heeft ze meer energie, wordt ze in haar balans sterker, is haar ontlasting eindelijk goed en heeft ze geen diarree-dagen meer.
Ook maakt ze op cognitief gebied een sprongetje zoals bijvoorbeeld in spraak en woordenschat. Kortom, veel winst voor haar.

Helaas vergeten we soms dat deze benadering werkt. 5 jaar geleden waren we ook al met onze dochter bij Jolanda met positief resultaat.
We zijn nog erg geneigd het reguliere circuit op te zoeken.
Enerzijds logisch omdat onze dochter voortdurend gevolgd wordt door een team specialisten in het ziekenhuis.
Zij bewijst dat, ook al werkt haar hele systeem anders door de extra chromosoom, deze aanpak met homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde ook voor haar werkt.

De meeste indruk maakt, dat het effect er is zonder dat er sprake is van beïnvloeding. Onze dochter heeft geen idee waarom ze een korreltje neemt.
En toch is er op veel gebieden een verbetering.

Voordeel is dat Jolanda als behandelaar het kind echt leert kennen en hierdoor ook op andere vragen goed kan anticiperen.
Het bekijken van het totaalbeeld maakt dat er een individueel plan ligt.

Jolanda luistert. Vraagt. Observeert. Voelt aan. Dit brengt ze samen met haar kennis en komt zo tot een behandeling.
Zonder autoriteit uit te stralen. Wat het altijd een prettig gesprek maakt.

Ook al zijn er geen klachten, inmiddels hebben wij het inzicht dat haar benadering onze dochter juist het beetje extra ondersteuning kan geven wat haar helpt.

Dat ene extra chromosoom heeft effect op alle lichaamsprocessen.
En zo geeft deze behandeling onze dochter net dat beetje extra waardoor het lichaam alles zelf beter kan verwerken.
Wij gaan voor de onderhoudsbeurten. Af en toe even doorsmeren!

Dat kan ik eigenlijk iedereen aanbevelen die kwakkelt….’

Zijn moeder: “Mijn zoontje is geboren met een aangeboren hartafwijking en dronk erg slecht. Door het slechte drinken had hij ook last van zijn darmen en was zijn weerstand matig. Daarnaast waren er huidproblemen, hij had zwaar eczeem. Hij krabde zich tot bloedens toe waardoor hij in een pyjama moest slapen zodat zijn handen en voeten bedekt waren. Ook moest ik hem 2 keer per dag helemaal insmeren met hormoonzalf en zijn nagels kort houden. 

Ik was onbekend met homeopathie. Mijn schoonzusje wees me erop dat dit een goede oplossing zou kunnen zijn. Het doel was met name mijn zoon’s huidklacht te verminderen, hem beter te laten drinken en zodoende aan te sterken voor een hartoperatie. Door een homeopatisch pilletje dronk hij ineens zijn melkflessen leeg!! Dat was super. Dat deed hij daarvoor nooit!! Ook hebben we gewerkt aan een betere weerstand. Zijn darmen gaan beter, mede door gebruik van specifieke supplementen. Met zijn huid gaat het nu heel goed en smeren we bijna niet. Terwijl we alle soorten zalf hebben uitgeprobeerd en ook veel hormoonzalf hebben gebruikt. In de zomer heeft hij wel nog een droog huidje, dus we smeren dan lekker met vaseline zalf (lekker vet houden). We gebruiken helemaal geen hormoonzalf meer. Wij hebben er veel baat bij gehad en zullen dit ook altijd noemen als iemand anders kwaaltjes heeft.”

Volwassenen

“Medio 2006 heb ik Jolanda ontmoet bij een stoelmassage. Door de massage kwam er nogal wat emotie vrij bij mij.
Ik besloot een vervolgafspraak te maken. Ik had allerlei psychische en lichamelijke klachten.
Bovendien had ik relatieproblemen en was ik zeer ongelukkig met mijn overgewicht.

Voordat ik bij Jolanda kwam was ik al jaren onder behandeling van een psycholoog en psychotherapeut, o.a. voor een postnatale depressie, problematisch jeugd, etc.
Helaas bleven de depressieve klachten aanhouden, ik kwam niet uit deze vicieuze cirkel. Ik zakte steeds verder weg en voelde me diep ongelukkig.

Met ondersteuning van homeopathische middelen, coaching en gedragstherapie ben ik erachter gekomen dat dingen mij niet overkomen en heb ik besloten uit de slachtofferrol te stappen.
Ook heb ik geleerd dat ik zelf mijn keuzes kan maken, een eyeopener door de diverse gesprekken.

Nu bijna 6 jaar later is mijn leven 180 graden veranderd in zeer positieve zin.
Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik een gelukkig mens ben dankzij de hulp en ondersteuning van Jolanda.

Ik ben nu psychisch gezond en 20 kilo afgevallen. Ik doe de dingen vanuit mijn eigen kracht, heb weer vol vertrouwen in mijzelf.
Zowel privé als zakelijk sta ik sterker in mijn schoenen. Ik krijg hier ook regelmatig complimenten over, omdat het anderen opvalt.
Ik ben ervan overtuigd dat ik door de unieke combinatie van homeopathie, coaching en gedragstherapie zover ben gekomen.

Ik vind Jolanda een zeer prettig persoon. Ze kan goed luisteren, heeft alle aandacht voor je, denkt mee, is betrokken, heeft inlevingsvermogen, geeft feedback, is integer, is sensitief, ze motiveert je om in beweging te komen, ze stelt de juiste vragen om je tot nadenken te brengen en daardoor ga je dingen ook op een andere manier zien (spiegel voorgehouden gekregen).

Ik kom nog regelmatig bij haar en bespreek alles wat het leven maar behelst, van de reorganisatie op mijn werk tot het verlies van een dierbare.
Ik wil Jolanda absoluut aanbevelen. Ik vind haar geweldig en de combinatie van behandelvormen maakt haar speciaal, een topper!”

“Ik had last van somberheid en zocht naar een blij gevoel van binnen.
Ik vond het niet makkelijk om te komen ik wist ook niet wat ik kon verwachten, maar na het eerste moeilijke gesprek van mijn kant kwam er toch rust in mijn lijf.
Na een paar gesprekken, die Jolanda erg goed doet, heb ik meer rust gekregen en heb diverse dingen een plek kunnen geven.

Het viel mij op dat ik, na het innemen van bepaalde voedingsstoffen, mij vrijwel na twee weken prettiger ging voelen. Ik ben meer in balans, rustiger, meer opgewekt, heb meer energie over de dag en ook gaat het lopen beter qua uithoudingsvermogen.

Dit is voor iedereen aan te raden. Deze werkwijze is volgens mij ook de juiste: eerst de mogelijkheid je verhaal te kunnen doen, daarna een stappenplan hoe gaan we hiermee aan de slag, en daarna met eventueel de juiste supplementen, het heeft bij mij goed gewerkt tot nu toe.

Na een paar gesprekken ging het steeds beter en daar ben ik dus erg blij mee. Ik heb nu twee weken vrijgenomen om volgend jaar weer fit aan de slag te gaan. Ik heb tegen mijzelf gezegd “ we gaan ervoor” zowel privé als zakelijk.”

“Vijf jaar lang werd ik iedere zes weken voor mijn rugklachten gekraakt door een chiropractor. Een pijnlijke en niet prettige behandeling die steeds maar weer terugkeerde.
Maar ja, ik had geen idee dat er een alternatief voor was. Tot het moment dat ik Jolanda bij een stoelmassage tegen kwam.

Deze massage zorgde er voor dat ik ineens veel minder pijn had, spieren voelden soepel en prettig. “Als al een stoelmassage van 30 minuten dit effect kon hebben wat zou dan een massage kunnen doen?” vroeg ik mij af.
Twee massages later heb ik de afspraak bij de chiropractor afgezegd en ben daar niet meer terug geweest.

Juist de combinatie van behandelvormen zie ik als een enorm voordeel.
Massages voor mijn rug, homeopathie om mijn lijf in balans te brengen, coaching om dingen net even van een andere kant te kunnen bekijken en orthomoleculair als ondersteuning.
De rugklachten zijn inmiddels verdwenen. Ik zit beter in mijn lijf, voel meer rust, ontspannen, gelukkiger en in balans. Wat een stoelmassage al teweeg kan brengen.”

“Mijn zoon is een “tenenloper”. Als ouders ga je nadenken of het een lichamelijke uiting is of een gevolg van het gevoelsmatig op de tenen lopen is.
’t Is grappig dat ik eerst naar mijn zoon heb gekeken, om daarna naar mezelf te kijken!

Ik heb ook mijn hele leven op mijn tenen gelopen en een lichamelijk gevolg hiervan is, dat mijn achillespezen kort zijn. Daardoor is mijn lichaam nooit helemaal in balans.
Ook was ik bang dat ik als gevolg, bij het ouder worden, stram en stijf zou worden (zoals mijn vader zaliger)
Eerst kijkend naar mijn zoon en toen mijn vader, vroeg ik mij vervolgens af: en mijn lichaam? En ik dan?

Mijn zwager is fysiotherapeut. Toen ik hem vroeg te kijken naar de stramheid in mijn benen, adviseerde hij mij 2 dingen:
Zoek iemand die bindweefselmassage kan geven en die ook een holistische kijk op lijf en leven heeft.
In de buurt heb ik 3 praktijken gemaild voor info. Na het persoonlijke telefoontje van Jolanda wist ik, dat mijn volgende stap naar haar moest zijn.

Wat het resultaat is?
Ik heb bij haar een nieuw stuk ‘zelf’ gevonden in mijn leven. En een beter lijf!
Ook een beter inzicht in mijzelf, in mijn verleden, in mijn familie, in mijn sociale gedrag.

Bij Jolanda is de combi van psychologie, natuurgeneeskunde en persoonlijke kijk juist geweldig. Die combinatie is zo fijn, leerzaam en nuttig.
De ene keer springt de kunst tot massage eruit, de andere keer juist het moment van coaching. Het ene moment is er meer behoefte aan het een en dan weer aan het andere. Dat kan allemaal op 1 adres, is dat mooi?!

Het heeft mij rust, inzicht en persoonlijke groei opgeleverd. Weten op welke manier voor mij het leven op zijn gelukkigst is. En daardoor ook voor mijn omgeving. Meer mensen hebben er bij stukjes baat bij!

Ik zocht balans en rust in lichaam en geest en ik krijg nog meer dan ik zocht.
Ik weet zeker dat ELK MENS hier een stuk lering, geluk of balans zou kunnen vinden. En ik zou het iedereen gunnen deze weg te bewandelen. Je doet jezelf er zo veel plezier mee!!! Een mens zou zichzelf dit moeten gunnen.

Als toevoeging vind ik het knap dat Jolanda voor zichzelf duidelijke regels stelt.
Hoe diep je als cliënt in iets zit, ze is altijd binnen de tijd klaar en heeft iets echt afgerond.
Er wordt nooit iets afgeraffeld omdat de tijd om is, t is juist gewoon precies genoeg binnen de tijd.

Daarnaast: als iemand in de avonduren een afspraak wil maken (terwijl ze dan niet werkt), is haar visie:
‘voor allerlei dingen maken mensen op werkdagen tijd vrij. Als dit echt belangrijk voor je is, kan je hier ook tijd voor vrijmaken. Tijd voor jezelf.’
Ik vind dat zo duidelijk: wil je het echt, dan zorg je er wel voor dat je kunt gaan. En zo beschermt ze ook haar eigen werkuren duidelijk. Knap en leerzaam.”

‘Toen ik bij Jolanda kwam, liep ik inmiddels 2,5 jaar rond met de diagnose Bechterew. Dit een vorm van reuma, die zich vooral uit in pijn en ontstekingen in de ruggewrichten.
Ik slikte dagelijks sterke medicijnen en ondanks dat had ik nog iedere dag pijn en werd ik sterk belemmerd in mijn bewegingsvrijheid.
Dit koste mij veel energie en belemmerde mij in hoe ik mijn leven wilde leven. De pijn was inmiddels zo erg geworden, ondanks de medicijnen, dat aankloppen bij Jolanda mijn laatste redmiddel was.

Ik hoopte dat dit mij kon helpen, zo niet, dan moest ik terug naar de reumatoloog om mijn medicijnen op te hogen. Ik wist dat als dat zou gebeuren, dat ik nooit meer een lagere dosis medicijnen zou krijgen.
Om dat te kunnen voorkomen, hoopte ik dat Jolanda mij kon helpen om de pijn te verlichten, zodat ik in ieder geval met minder pijn en dezelfde dosis medicijnen kon leven.

Jolanda heeft mij meegenomen op een ontdekkingreis door mijn lijf. Ik heb geleerd om de pijn in mijn lijf niet meer te zien als last, maar als signaal.
Daarnaast heb ik geleerd wat de betekenis van de pijn in mijn lijf voor mij is; welke emoties en patronen vertegenwoordigd worden door de pijn in mijn lichaam.
Door dit te zien kan ik hier nu adequater op reageren. Het heeft ervoor gezorgd dat ik anders in contact sta met mezelf en de mensen om mij heen.
Uiteindelijk uit dat zich nu in het feit dat ik sinds 1,5 maand geen medicijnen meer slik en hoofdzakelijk pijnvrij ben. Wat een winst!

Wat mij heel erg geholpen heeft zijn de coachingsgesprekken. Hierin ben ik heel erg bewust geworden van de verbinding tussen mijn hoofd en mijn lijf. De emotionele thema´s die in contact stonden met mijn lichamelijke klachten waren erg verhelderend.

Daarnaast heb ik de massages als erg ontspannend en ondersteunend ervaren.
Ook de homeopathische en orthomoleculaire middelen hebben mij geholpen om, wanneer dat nodig was, weer een stap verder te gaan in het emotionele en bewustwordingsproces.

Ik heb een tijdje getwijfeld om deze weg in te slaan. Ik vond het spannend om op deze ´alternatieve´ manier naar mijn eigen lichaam, klachten en ziekte te kijken. Ik voelde al wel aan dat ik op een eerlijke manier naar mezelf moest gaan kijken. Dat vond ik best een beetje eng. Ik keek op tegen het voelen van alle bijkomende emoties en wat het eventueel los kon maken. Ik ben heel blij dat ik toch de stap gemaakt heb.

Het heeft mij meer rust en kracht gegeven in de contacten met mijn dierbaren
Het heeft mij meer inzicht gegeven in mijn eigen denkpatronen en hoe dat mijn lichamelijke gesteldheid en de relaties met de mensen om mij heen beïnvloedt.
Ik ben minder veeleisend geworden naar mezelf en vriendelijker.’

Omdat ik op zoek was naar iemand die een combinatie kon bieden op het gebied van homeopathie en coaching ben ik, op advies van een vriendin, bij Jolanda gekomen.
Ik had last van verschillende klachten: moe, onrustig, voelde veel stress en voelde me niet zoals ik me wilde voelen.

Door de begeleiding van Jolanda ben ik bewuster geworden van wat er bij mij speelt, waar dit vandaan komt en wat ik er aan kan doen.
Ik heb inzicht gekregen in wie ik ben en hoe processen bij mij werken.

Hierdoor ervaar ik meer rust en weet nu beter waar ik verder aan wil werken en hoe ik dat kan doen.
Ik voel me rustiger, blijer en meer zelfverzekerd, ik heb meer zelfvertrouwen.
Ook voel ik mij gezonder en heb meer energie ( mogelijk ook door homeopathie en de supplementen die zijn geadviseerd).

Het meest opvallende, dat wat er echt voor mij uitspringt, is het feit dat Jolanda je snel doorheeft.
Ze is warm en direct, kan confronteren op een goede manier.
Het gevoel is dat je mag zijn wie je bent en dat je daar op kan en mag vertrouwen.

Ik ben op de goede weg gekomen en ik weet dat ook andere mensen met behulp van de begeleiding van Jolanda positieve stappen in hun leven kunnen zetten.

“Vanwege een auto-immuun ziekte heb ik al jaren pijn en was extreem moe.
Volgens de “reguliere” weg kon ik de oplossing niet vinden. En na osteopathie, fysiotherapie ben ik deze weg gaan volgen.
Voor mij het laatste station wat ik wilde proberen.

Door deze behandelmethode heb ik veel minder pijn en ben veel minder moe, dus dat is een positief resultaat. En dit is mede ontstaan doordat ik anders ben gaan eten op advies van Jolanda.
Ik zou niet iets kunnen benoemen wat ik niet nodig had. Het is de combinatie van alles wat voor mij heel erg belangrijk is: coaching, massage, groot deel voeding in combinatie met supplementen en homeopathie.

Het heeft mij nu (al): meer energie, minder pijn, beter in mijn vel zitten, meer rust in mijn hoofd, minder gewicht/vet, positief het leven bekijken, weer wat meer kunnen sporten, mezelf meer waarderen (houden van), opgeleverd.
Omdat ik nu weet hoe ik me kan voelen zou ik Vitalis Natuurgeneeswijzen iedereen willen aanraden. Zeker aan de mensen die kampen met extreme moeheid en pijnen!!

Ik ben blij ben dat ik mijn (voorlopige) laatste station toch genomen heb, want er is een wereld voor me open gegaan!! Het was in het begin wel erg wennen om anders te eten, maar het resultaat is erg groot. Mijn dank is groot!!”

Vrouw, 45 jaar. Eczeem,schimmelnagels, extreem droge huid en gewichtsproblemen.

“Ik heb voor mijn eczeemklachten diverse hormooncrèmes gebruikt en was dat helemaal zat. Graag wilde ik het eens op een natuurlijke manier en van binnenuit proberen. Voordat ik bij Jolanda kwam, wist ik niet hoe dat aan te pakken.

Het resultaat van deze stap: Bij Jolanda voel ik mij erg op mijn gemak ; fijne coaching waarbij ik goed wakker geschud ben en waar ik onder andere geleerd heb dingen te relativeren.

Mijn eczeemklachten zijn een stuk minder geworden, er groeien nieuwe nagels en ik ben gelukkig ook nog afgevallen!

De voedingswijze is gewoon goed, hoewel ik nog wel een hang naar suiker heb, en ik ga trouw door met de supplementen.
Ik ben veel meer in beweging en voel me daar heel prettig bij, zit beter in mijn vel en heb mijn voedings – en leefwijze aangepast, waardoor ik fitter ben.

Om nog beter in mijn vel te zitten zijn er heerlijk ontspannende massages, waarbij ik echt lig te “spinnen”!
De behandelingen hebben goed werk gedaan.”

“Als gevolg van een Borrelia/Lyme-infectie had ik last van vermoeidheid, neerslachtigheid en verminderde weerstand.
Na de start van de behandeling werd mijn slaap diep met veel droomactiviteiten waarna ik uitgerust wakker ben geworden.
In het algeheel is er een flinke toename in energie, levenslust en daadkracht.

Wat er echt voor mij uitspringt is de homeopathie en dat Jolanda de ruimte heeft/houdt om dat in combinatie te doen met andere geneeswijzen. Daarnaast hanteert ze niet allerlei beperkende en vaak gangbare homepathie-regeltjes m.b.t. tandpasta, koffie etc.
In het coachen vind ik Jolanda ook erg goed, dat zit voor mij vervlochten in haar hele benadering naar mij toe.

Als belangrijkste vind ik haar enorm betrokken, verrekte positief, op een liefdevolle manier iemand een flinke zet in de goeie richting gevend….daarna komen voor mij al haar bekwaamheden in de andere behandelvormen, die ze erg goed beheerst.
Bijkomend is de hoop en de wetenschap dat er altijd meer is dan wat wetenschappelijk bekend is.
Er is zoveel meer mogelijk, dat geeft rust dat er altijd hulp is in welke vorm dan ook!
Ik voel mij prettig bij het feit dat ik mijn lichaam naast reguliere medicatie ook heb kunnen ondersteunen op een milde maar toch krachtig werkzame manier.
Er is een enorme toename van energie en opgewektheid/lichtheid/optimisme in de geest.”

“De allereerste keer (5 jaar geleden) kwam ik bij Jolanda omdat ik niet zwanger kon worden, ik het gevoel had dat ik geestelijk teveel te verwerken had en niet genoeg in
balans was om kinderen te krijgen. De problemen stapelden zich op.

Uiteindelijk is de combinatie gesprekken/homeopathie gelukt om mij weer in balans te krijgen en ben ik zwanger geraakt. De andere dingen werden stapsgewijs aangepakt en heb ik geleerd hoe ik met situaties om kan gaan.

De coaching is een goed begin van de sessie waardoor ik weer even een spiegel voorgehouden krijg en een andere kijk op problemen met eventuele oplossingen.
De afsluiting met een massage is een echte must voor mij om mijn hoofd leeg te maken en weer helemaal tot rust te komen, lichamelijk en geestelijk.
De homeopathie is een fijne aanvulling maar niet het belangrijkste. Gek genoeg lijkt het keer op keer positief resultaat te hebben.
Leefstijlbegeleiding is sinds kort en fijn om met iemand te bespreken wat het beste plan van aanpak zal zijn. In zijn geheel ben ik beter in balans.

De combinatie coaching/massage vindt je eigenlijk nergens. Vaak moet je echt kiezen voor coaching of massage. Die combi maakt het juist erg prettig.”

‘Ik wilde graag van mijn buikpijn, vermoeidheid en de bijbehorende trubbels, m.b.t. voeding, af. Eén korreltje homeopathie gaf al veel verlichting.

Natuurvoeding en de orthomoleculaire geneeskunde springen er echt voor mij uit in de begeleiding.
Mijn vermoeidheid is verminderd, ik heb geen buikpijn meer en slaap beter.
Dat ik geen buikpijn meer heb is het meest opvallende.

Ik zou andere mensen aanraden gebruik te maken van deze vormen van geneeswijzen omdat je er zoveel beter van wordt en het optimaliseert je gezondheid. Zeker als je klachten hebt waar je niet veel verder komt in de reguliere geneeskunde.’

“Omdat ik door een ontstoken prostaat de zoveelste antibioticakuur kreeg, besloot ik tot een andere aanpak. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in persoonlijke ontwikkeling en alternatieve geneeswijzen.
Toen ik hoorde van een vriendin over voetreflexmassage bij Jolanda, besloot ik dit eens te proberen.
Al gauw werd duidelijk dat ik meer behoefte had aan coaching, orthomoleculaire ondersteuning en soms massage.

De sessies hebben mij veel inzichten gegeven over hoe je gedachten en je innerlijke gemoedstoestand invloed hebben op de rest.
Ik ben nu eerder in staat bepaalde negatieve gevoelens/gedachten te herkennen, daarmee aan de slag te gaan en ook ben ik van mijn klacht af!

De coaching en betrokkenheid van Jolanda vind ik geweldig. Heel vaak kan ze je net weer even bewust(er) maken van hoe krom (en beperkend) sommige gedachtes eigenlijk zijn.
Dit vaak met de nodige humor, soms ook lekker direct. De combinatie van coaching, oefeningen of juist weer massage was net wat ik nodig had.
Ik zit beter in mijn vel, voel mij rustiger en leef ik minder op de automatische piloot, ben bewuster van wat er allemaal in mijn bovenkamer speelt en wat dat met mijn gemoedstoestand doet.

Lieve Jolanda, bedankt voor al je steun en hulp de afgelopen periode!! Je bent een kanjer!!”

“Ik had, zes jaar na de ziekte van mijn echtgenoot, veel last van spanning en heftige stressreacties op “gewone” spanningen, daar waar deze reactie zeker niet nodig was.
Verder bleef ik, ondanks andere hulp en medicijnen, onrust voelen. Ik wist dat ik voor mijn klacht in de reguliere geneeskunde niet veel verder zou komen.

Ik heb mijzelf weer gevonden en wat is er mooier?
Na al die jaren met zorgen voor een ander kwam ik er door de gesprekken achter dat ik mijn “eigen ik” wel erg was kwijtgeraakt.
Nu reageer ik alweer een stuk beter op spanning of schrikreacties. Ik ben er nog niet maar ben een eind onderweg.

De combinatie van de homeopathie en de coaching is een groot voordeel.
Bij een therapeut ben je alleen aan het praten maar doe je verder niets met de lichamelijke klachten. Bij een andere homeopaat krijg je pillen tegen de klacht maar doe je juist weer niets met gevoelens. Kortom, deze vorm van therapie is ideaal.

Door de gesprekken met Jolanda kreeg ik ook een beter inzicht in het probleem. Dit, samen met de ondersteuning van homeopatische middelen, heeft mij erg goed geholpen. Ik heb weer het gevoel dat ik zelf beslis over mijn gevoelens.
Ik voel mij weer een stuk krachtiger zowel privé als in het werk. Ook ben ik goed geholpen bij klachten die te maken hebben met de overgang en dit staat los van de klacht waar ik voor kwam. De opvliegers zijn onder controle!

Ik raad anderen, juist i.v.m. de vele mogelijkheden en de combinaties, aan om naar de praktijk te gaan. Een topbehandeling, altijd een luisterend oor en hulp in nood.
Zoals vorig jaar toen ik met de griep in bed lag. Had niets met mijn klacht te maken maar wel precies het goede middel gekregen.
En nooit het gevoel dat ik iets moet, altijd alles in goed overleg.”

“Ik ben bij Jolanda terecht gekomen via een vriendin.
Ik kwam voor twee redenen; ik had mij vertild met sjouwen bij de verbouwing en ik had al meer dan 2 jaar last van (onverklaarbare) jeuk over mijn hele lijf.
Daar slikte ik al 2 jaar medicijnen voor en daar wilde ik vanaf.

Na een uitgebreid intake gesprek ging Jolanda aan de slag. Bij dit gesprek kwam ook nog naar boven dat ik al een tijd heel moe was. Zo erg dat ik soms ‘s middags op de bank in slaap viel. Niks voor mij!

De massages voor mijn rugklachten waren erg prettig.
Daarnaast stelde ze ook voor om een probioticakuur te volgen om mijn weerstand op te krikken en door te gaan met de leverreiniging waar ik zelf al mee begonnen was.
Ook kreeg ik een homeopathisch middel om mijn energieniveau weer op peil te krijgen.

Tijdens de behandelingen ben ik begonnen met de medicijnen tegen de jeuk af te bouwen. Het resultaat was dat ik van 1 pilletje per dag naar 1 x in de week ging, naar nu helemaal niets meer! Ik ben erg blij dat ik ervan af ben.
Met mijn rug gaat het weer goed.
Ook met mijn vermoeidheid ging het een stuk beter, ik had nog 2 x een homeopathisch middel nodig en sindsdien gaat het weer prima.

Omdat mijn man ook last had van een aantal klachten, heb ik hem voorgesteld ook naar Jolanda te gaan. Dat heeft hij gedaan en ook hij heeft baat gehad bij de behandeling.”

‘Nadat ik, na 20 jaar antidepressiva gestopt was met de medicatie, had ik snel last van irritaties en depressieve gevoelens.

Ik had het idee dat dat mijn lichaam uit balans was en een nieuw evenwicht moest vinden.
Het leek, nadat ik gestopt was met deze medicatie, alsof heel veel oude emoties zich opnieuw aandienden om verwerkt te worden. Daarbij kwam de angst voor mijn depressieve gevoelens en tegelijkertijd wilde ik geen antidepressiva meer gaan slikken.
Dat was voor mij de reden om naar Jolanda te gaan.

Na een paar consulten heb ik steeds meer balans in mijn lichaam: Ik slaap beter, mijn darmen zijn rustiger en ik ervaar hierdoor meer rust en ruimte in mijzelf. Mijn depressieve gevoelens zijn bijna weg.
Ik heb meer ruimte om irritaties op te vangen en daardoor minder stress.

Doordat ik inzicht heb gekregen waar mijn gevoelens vandaan kwamen, kan ik ze beter hanteren. Door de begeleiding kon ik, door erover te praten, al die oude emoties reguleren.
Hierdoor ben ik in mijn eigen kracht terecht gekomen en kan ik vanuit die kracht beslissingen nemen die voor mij goed zijn.
Ik merk dat ik minder afhankelijk ben van anderen omdat ik op mijn eigen kracht kan vertrouwen. Dit vermindert mijn stress.

Doordat ik beter slaap, mijn darmen rustiger zijn en minder stress ervaar, werkt dit door op mijn lichamelijke balans. Daardoor ben ik vrolijker, sta open voor anderen en kan ik met humor naar mijzelf en anderen kijken. Ik ben meer mezelf geworden.

Voor mij was de coaching een holistisch aanpak. In overleg met Jolanda koos ik voor het schrijven van mijn biografie aan de hand van vragen en hierover hebben we gesprekken gehad.
Het beantwoorden van de vragen maakte dat ik terug ging naar vroeger, zaken herbeleefde en inzicht heb gekregen waar deze gevoelens vandaan kwamen.
Ik heb zelf ook vaak over mijn verleden nagedacht maar nu bleef ik bij bepaalde momenten langer stil staan en kreeg het voor mij meer betekenis.
Ook werd er naar mij geluisterd en werden adequate vragen gesteld. Daardoor ging ik de diepte in en kon ik oude momenten herbeleven en opnieuw ordenen. De homeopathische middelen en de supplementen waren ondersteunend in mijn proces.

De voordelen die het mij heeft opgeleverd en nog:

■ reis in mijn verleden en herplaatsen van herinneringen
■ inzicht in mijn functioneren en daardoor een nieuwe richting kunnen bepalen
■ lichamelijke ondersteuning om gezond te worden en een betere balans in mijn lichaam te krijgen.

Ik kan het iedereen aanraden om op deze manier weer te helen.
Iedereen heeft tijdens zijn leven momenten van disbalans , lichamelijk en/ of psychisch.

De reguliere geneeskunde schrijft pillen voor of stuurt je naar een psycholoog.
Bij Jolanda Bakker-van Elk vond ik een juiste combinatie van beide aspecten op een natuurlijke wijze. Ze luisterde naar mijn klachten op beide vlakken, zowel lichamelijk als psychisch.

De natuurlijk werkende middelen werken subtiel en ondersteunend. Het “werk” moet je zelf doen, lichamelijk en psychisch. Deze 2 aspecten zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom is deze aanpak helend.’

“Ik had last van mijn rug en had behoefte aan iemand die mij kon helpen mijn leven weer op de rit te krijgen tengevolge van een auto-ongeluk.
Via via ben ik in de praktijk gekomen. Daarvoor had ik geen idee dat dit soort werk überhaupt bestond.

Door middel van een aantal goede gesprekken, begrip, een scherp luisterend en analyserend oor, heb ik de boel weer op de rit gekregen.
Wat ik als heel opvallend en erg prettig heb ervaren is dat Jolanda in staat is, door heel goed te luisteren en door te vragen, precies de vinger op de zere plek te leggen.
En dat ze onmiddellijk in staat is om een sfeer van absoluut vertrouwen en “ niets is gek” neer te zetten. Meest kenmerkend hierin is dat Jolanda krachtig coacht met een groot inlevingsvermogen waarbij ze mensen kritisch naar zichzelf laat kijken.

De combinatie coaching en massage werkt heel prettig en rustgevend. Ik ging altijd met een goed gevoel weer naar huis.
In zijn geheel heeft het mij meer relativeringsvermogen, meer empatisch vermogen voor de medemens en voorzichtiger zijn met “ invullen” voor een ander, gebracht. Daarnaast ben ik van mijn rugklachten af.
Jolanda, Je bent een kei in je vak.”

“Via mijn vorig homeopathisch arts, die met pensioen ging, kreeg ik het adres van Jolanda.
Heel prettig dat ik op deze manier mijn depressieve en hormonale (overgangs)klachten onder controle kan houden.

Samen met Jolanda vind ik de juiste balans t.a.v. de inname van de homeopathische korrels.
Op dit moment ben ik stabiel, sta weer stevig in m’n schoenen en heb nog maar af en toe last van opvliegers.
De regelmatige gesprekken ondersteunen het geheel zodat ik op een andere manier naar mezelf kan kijken en weer ruimte krijg in mijn denken en doen.

Samenvattend: Ik vind deze manier van gezondheid op peil houden goed, omdat het een natuurgeneeswijze is en bij mij past.”

“Ik had moeite om bij mijn echte gevoel te komen. Na het plotselinge verlies van mijn ouders was ik voornamelijk boos, reageerde mij op mijn omgeving af en kwam daardoor niet aan het verdriet toe.

Na gesprekken met Jolanda ben ik gaan inzien dat ik niets met deze boosheid kan en dat het zeker niets oplevert. Door er veel over te praten heb ik deze gevoelens een plekje kunnen geven en kan ik mij nu overgeven aan het verdriet.

De combinatie van coaching en homeopathie springt er voor mij echt uit.
De gesprekken die ik met Jolanda voer en de homeopathische middelen die hierop volgen hebben een positieve uitwerking op mij.
Ze is een hele lieve vrouw die goed luistert en zich echt voor je in wil zetten. Wie wil dat nou niet?!
Ik heb veel naar mezelf leren kijken, ik heb meer rust in mijn hoofd en weet nu goed met bepaalde gevoelens om te gaan.

Hiervoor liep ik bij een psychologe die wel naar mijn verhaal luisterde maar mij geen tips gaf hoe met deze gevoelens om te gaan. Hierdoor kon ik mijn verhaal wel kwijt maar had ik niet het gevoel van mijn problemen af te zijn. Dat gevoel heb ik nu wel en daar ben ik dan ook zeer blij mee.

Ik hoop dat veel mensen gebruik mogen maken van jouw diensten, Jolanda, je doet het top!”

“Al een aantal jaren heb ik last van darmklachten en wat later kreeg ik last van de overgang. Ik was ook al een aantal jaren onder behandeling, in een praktijk voor osteopathie.
De klachten werden niet minder en was ik op zoek naar iets anders.
Ik had weleens iets gelezen over homeopathie, wist niet dat er een praktijk in was Nieuw-Vennep en hoorde hier via via over.

Het resultaat is: Homeopathie werkt beter voor mijn darmen en de klachten zijn minder geworden. Ook zijn de overgangsklachten minder geworden en daarnaast eet ik nu anders.

Wat mij het meest opvalt bij Vitalis Natuurgeneeswijzen is de combinatie van voetreflexmassage, homeopathie en de gesprekken als ondersteuning.
Jolanda is stimulerend en kijkt op een objectieve wijze naar het leven.
Voor mij betekent dit een andere kijk op voeding, meer in balans en beter om kunnen gaan met problemen.”

WIL JE GRAAG EEN AFSPRAAK MAKEN? NEEM DAN GERUST CONTACT OP VIA TELEFOON OF MAIL

Je mag altijd een berichtje inspreken, dan bel ik zo snel mogelijk terug. Of een mail sturen, ook dan reageer ik snel.

Terug
Scroll naar boven