Veel mensen denken dat homeopathie niet wetenschappelijk bewezen is in tegenstelling tot de Evidence-based Medicine in de reguliere geneeskunde.
Niets is minder waar. Er wordt sinds de Tweede Wereldoorlog veel onderzoek gedaan naar de werking van homeopathische geneesmiddelen.

Een voorbeeld hiervan bij ADHD: de Zwitserse kinderarts Dr. Heiner Frei heeft veel ervaring en succes met de homeopathische behandeling van kinderen met ADHD. In zijn praktijk ziet hij jaarlijks 600 kinderen met ADHD, de ouders komen met hun kind uit heel Zwitserland.
Hij krijgt ook veel verwijzingen vanuit het reguliere veld.
Zijn succesvolle aanpak is tevens gestoeld op een wetenschappelijk getoetst protocol. Dr. Frei geeft in heel Europa seminars over dit protocol.

PubMed is een online database met 24 miljoen verwijzingen naar medische artikelen en wetenschappelijk onderzoek. In PubMed is onderstaand artikel te vinden over de behandeling van Dr. Frei:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17227746

Samenvattend: van een groep van 80 kinderen met ADHD reageerden binnen 5 maanden 84 procent significant op de homeopathische behandeling. 16 procent vertoonde geen respons.

en opmerkelijk goed resultaat dat zeker niet minder is dan met de reguliere medicatie Ritalin of Concerta.
Het voordeel van homeopathie is dat er veel minder tot geen bijwerkingen zijn.

Hieronder een filmpje van 50 seconden met uitleg over de werking van homeopathie.

Heb je vragen, wil je graag een afspraak maken om je gezondheid, op welk vlak dan ook, te verbeteren?
En mogelijk naast homeopathie gebruik maken van de verschillende behandelmethoden zoals hormonen in balans brengen,orthomoleculair, acupunctuur, coaching, massages? Neem dan contact op!