De ziekte van Lyme is een infectie met de spirocheet-bacterie Borrelia. Borrelia is een meester der vermomming en de ziekte van Lyme is daarom de kameleon onder de ziekten, wat het opsporen ervan ontzettend lastig maakt.
De gangbare Lymetesten zijn vaak antistoftesten, zoals de ELISA-test en de Western Blot-test, echter zijn deze testen helaas onvoldoende betrouwbaar gebleken.
Een groot gevaar bij een onjuiste diagnose is een onjuiste behandeling die de Lyme-infectie juist erger kunnen maken en de kans vergroten dat de ziekte chronisch wordt.

Het verloop van de ziekte gaat via verschillende fasen en er kunnen diverse co-infecties optreden. 
De ziekte van Lyme is dan ook een zeer lastige aandoening en alleen te bestrijden met enorme inspanningen en consequente lifestyle veranderingen. Onderzoek naar een besmetting met Lyme is en blijft een van de moeilijkste punten in de huidige diagnostiek. 

Bij Vitalis Natuurgeneeswijzen is een multidisciplinaire behandeling het uitgangspunt om de ziekte van Lyme vakkundig te behandelen.
Een belangrijk onderdeel is het MISAS-behandelprotocol, een behandelstrategie gedreven op orthomoleculaire- en Traditionele Chinese Geneeskunde. 

Neem gerust contact op voor meer informatie en het maken van een afspraak.