Eerste Spike-detox-Protocol gepubliceerd

12 Feb, 2024

Het spike-eiwit, waaraan het lichaam wordt blootgesteld tijdens een SARS-CoV-2-infectie of als reactie op COVID-19-vaccinatie, wordt geassocieerd met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder postviraal syndroom en cardiovasculaire problematiek. Het McCullough Detox Protocol is mogelijk een veelbelovende strategie voor het tegengaan van schadelijke effecten van het spike-eiwit.

Het protocol, geïntroduceerd door cardioloog McCullough en zijn collega’s, presenteert een basis spike-ontgiftingsregime bestaande uit nattokinase, bromelaïne en curcumine. Deze natuurlijke stoffen werden gekozen vanwege hun bekende veiligheidsprofiel en de manier waarop ze samenwerken om het spike-eiwit af te breken. Het protocol heeft vier beoogde werkingsmechanismen: proteolytische afbraak van het spike-eiwit, remming van ontstekingen, oplossing van microtrombi en anticoagulatie.
Nattokinase, afkomstig van gefermenteerde sojabonen, heeft niet alleen fibrinolytische activiteit om bloedstolsels op te lossen, maar laat ook een afbraak van het SARS-CoV-2-spike-eiwit zien. Bromelaïne, uit ananas, heeft anticoagulerende eigenschappen en kan het spike-eiwit splitsen waardoor binding aan lichaamscellen wordt bemoeilijkt. Curcumine, een polyfenol uit kurkuma, staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kan het spike-eiwit remmen door de bindingsplaatsen te blokkeren. Samen vormen ze de kern van het ontgiftingsschema. Het regime wordt aanbevolen voor een periode van drie tot twaalf maanden, afhankelijk van de ziekteresolutie. Aanpassingen van doseringen zijn mogelijk op basis van tolerantie en de ernst van de symptomen.

Het McCullough Detox Protocol is een belangrijke eerste benadering voor het verminderen van de schadelijke effecten van het spike-eiwit. Niettemin benadrukken de auteurs dat verdere onderzoeken, met name grootschalige, prospectieve, gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studies, nodig zijn om de veiligheid en effectiviteit volledig te beoordelen.

De volledige Engelstalige publicatie kunt u hier teruglezen. In OrthoFyto 2 (verschijningsdatum april 2024) en het Vakblad voor Natuurlijke en Integrale Gezondheidszorg wordt binnenkort uitgebreidere informatie gepubliceerd met betrekking tot het McCullough Detox Protocol en mogelijke aanvullende behandeling bij spike-eiwittoxiciteit.

Bronvermelding:
Hulscher, N., Procter, B., Wynn, C., & McCullough, P. (2023). Clinical approach to post-acute sequelae after COVID-19 infection and vaccination. Cureus; 15(11).

OrthoFyto, Eerste spike-detox-protocol gepubliceerd

Wil je meer informatie, begeleiding in de Detox, neem dan contact op!

Terug
Scroll naar boven